Supergod jordgubbspaj

Jag älskar verkligen jordgubbar och här kommer receptet på en smarrig jordgubbspaj. Eftersom vi enbart är två i hushållet lagar jag rätt mycket mat i portionsformar. Paj är väldigt smidigt eftersom det annars lätt blir för mycket med en hel stor form. När det kommer till jordgubbar kan det ju även bli en prisfråga. Finns det inte tillgång på svenska jordgubbar funkar även utländska, även vintertid, använd isf någon matsked koncentrerad jordgubbssaft, eller flädersaft för att höja smaken.

 

Recept:

4 portioner

 

500 g jordgubbar

2 msk koncentrerad jordgubbssaft

1 dl socker

2 tsk potatismjöl

 

Blanda saften med potatismjölet och sockret och sätt på svag värme, så fort kastrullen blir varm är det dags att hälla i jordgubbarna eftersom saften lätt bränner fast. Rör så att jordgubbarna blandas väl med saften men låt dem inte koka för länge så att bären tappar spänsten.

 

Foto: Gourmanden

Portionera ut i formar och ha på lite smuldeg (socker, vetemjöl och smör samt en gnutta bakpulver). Sätt ugnen på 250 grader och ställ in pajerna först när ungnen nått rätt temperatur. Pajerna är klara så fort smuldegen fått lite färg, servera med glass!

Foto: Gourmanden

RSS 2.0