Tapas & Food

Allt fler restauranger söker sig nybyggda Lindhagensområdet och Hornsberg strand. Ett av de företag som vill pröva lyckan i det nya området är tappasrestaurangen Tapas & Food.
Personligen är jag framförallt glad att det äntligen dyker upp ett alternativ till de otaliga sushi- och thairestauranger som öppnat i området. Tyvärr så blir jag ordentligt besviken vid mitt besök.
Personalen är det enda som sticker ut under besöket. Väldigt trevliga och lyhörda!
Vi informeras om att fyra tapasrätter motsvarar en huvudrätt. Det innebär att priset per person hamnar en bit över 200 kronor, utan dryck.
Själv beställer jag pilgrimsmusslor, scampi, tortilla, ostbricka och vitlöksbröd.
Till att börja med var vitlöksbrödet näst intill svartbränt. Dessutom var det enbart vitlök undersidan av den halverade baguetten vilket gjort den andra halvan torr och smaklös.
Missnöjet fortsatte under kvällen och då måste jag säga att jag oftast är en väldigt nöjd restuaranggäst.
Tortillan var översaltad. Personliga vet jag med mig att jag ofta tar i lite mycket med saltet så när även jag reagerar så undrar jag hur normalsvensken hade upplevt tortillan.
Pilgrimsmusslorna var dels kalla, inte ens ljumma alltså. Men det största problemet var att de var totalt smaklösa. Ingen syra från den utlovade citronen. Varken salt eller peppar gjorde att rätten blev en total besvikelse.
Ostbrickan bestod av en helt ok brie, manchego som också var helt ok och en trist parmessan. Som tillbehör kom en god fikonmarmelad och en trist fiberknäcke. Hur tänkte de där? Är man sugen på hälsokost hade man knappast beställt in ostbrickan.
Scampin var det enda positiva inslaget under kvällen! God smak även om jag hade önskat en bit bröd att doppa i vitlöks, och chillioljan som scampin låg i.
Tyvärr tror jag inte att vi kommer att återvända till Tapas & Food! För de 700 kronor som en middag för två personer inklusive dryck gick på kan man få mycket mer för pengarna på andra ställen. Ett hett tips är att gå några hundra meter mot vattnet och besöka restaurang Piren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0